Werkzaamheden groot onderhoud

Aan het woord een echtpaar over de groot onderhoudswerkzaamheden in hun huis. “Wij wonen nu 23 jaar in dezelfde straat en met veel plezier. Vooraf vonden wij de informatie wat karig. Enkel een brief dat er binnenkort zou worden gestart. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst was de informatie over het onderhoud in en aan het huis wel duidelijk en het werd goed uitgelegd. Als we iets niet begrepen, konden we altijd vragen stellen. Het bijbehorende boekwerk was duidelijk en mooi opgezet. Eindelijk was het zover: in februari 2019 startte de groot onderhoudswerkzaamheden.

Eerst werden steigers voor de huizen geplaatst en de volgende ochtend stond de eerste hijskraan al vroeg voor de deur. Men begon met het verwijderen van de schoorstenen, dit gebeurde met veel zorg vanwege de aanwezigheid van asbest. Door de informatie waren wij hierop goed voorbereid. Een minpunt was dat er veel rommel in de tuinen achterbleef. 

Daarna werden de kozijnen vervangen. Ze begonnen hier erg vroeg in de ochtend mee en het was erg koud maar we vonden het geen probleem. Er werd snel en netjes gewerkt zodat er al gauw een noodraam in zat totdat de volgende dag het nieuwe raam erin werd ingezet. Twee dagen later waren de kozijnen aan de achterkant aan de beurt. De tijdsduur was prima en de overlast viel ons erg mee.

We waren verbaasd hoe het aanleggen van de elektrische deurbel tot stand kwam: het leggen van de stroomdraad gebeurde onder de vloer waarvoor een gat in het laminaat was gemaakt. Een beetje jammer van het laminaat maar meer omdat het zonder overleg is gebeurd.

Door corona en de daaropvolgende lockdown stopten de werkzaamheden in ons huis. In juni zijn de werkzaamheden weer begonnen maar niet bij ons. Pas eind oktober en in november waren wij weer aan de beurt. Dit hebben wij als erg vervelend ervaren.

Er ontstond een probleem over de vloerisolatie. Men wilde ons verplichten toestemming te geven voor het maken van een luik in de woonkamer, ondanks dat wij al nieuwe afvoerbuizen hadden. Na veel heen en weer gepraat te hebben en mede door toedoen van de klankbordgroep hebben wij nu de isolatie alleen onder de woonkamer gekregen. Wij wachten echter nog steeds op het plaatsen van nieuwe buizen vanaf de bijkeuken naar de voorkant van het huis. 

Wij zijn wat verbaasd over de manier hoe de schuur is geschilderd. De buitenkant is gedaan – overigens niet heel netjes – maar aan de binnenkant is niets gedaan. Erg spijtig. Patrimonium wil alles mooi hebben en doen hier ook veel aan maar dit is een minpunt.

In november hebben we mensen van bouwbedrijf Buursema en Patrimonium op bezoek gehad voor de eindopname. We kregen van Buursema een cadeaubon van € 15,- te besteden in de winkel Zalal in Vinkhuizen. Wij zijn ondanks de minpuntjes toch erg tevreden. Zeker nu in de winter, omdat de warmte lekker in huis blijft en er geen tocht meer is. We wachten op onze eindafrekening van Essent of het allemaal wat heeft opgeleverd. Wel hebben we zelf ook nog onkosten moeten maken door het groot onderhoudswerk.

Wij vonden het leuk dit te mogen delen met andere bewoners en bedanken de HPPG voor deze mogelijkheid.”

Nieuws

Nieuwsflits 37

De jaarvergadering Op woensdag 15 november 2023 jongstleden hield de HPPG haar jaarvergadering. Ongeveer veertig huurders waren aanwezig. Iedereen nam de moeite om tips en

Lees verder »
Nieuws

Nieuwsflits 36

Overname huurcontract door kinderen Kinderen die thuiswonend zijn, mogen als hun ouder(s) overlijdt(en) en als de wet gewijzigd wordt, blijven wonen in het ouderlijk huis.

Lees verder »