Nieuwsflits 8

Inventarisatie met een drone

Vorige week hoorde ik (Christina Bolt) gezoem tijdens de vergadering van de HPPG. Het bleek een drone te zijn die opnames maakte van de gevels. Patrimonium is namelijk aan het inventariseren welk onderhoud aan hun huizenbezit moet gebeuren. Als alle informatie binnen is wordt er naar het totale bezit gekeken, en gekeken naar wat voorrang heeft, en of meerdere dingen tegelijk kunnen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld het schilderen van de kozijnen, het isoleren of het plaatsen van dubbel glas voor een hoger energielabel of de voegen bijwerken. Er zal vooral rekening worden gehouden met het woongenot van de bewoners.

De Herewegbuurt

Bij mij in de Herewegbuurt is ook inspectie geweest van onze portiekwoningen: aan de voegen en het lood. Bij de stenen en de voegen heeft men gemeten hoeveel water er doorgelaten wordt. Een medewerker was bezig om wat stukjes materiaal weg te nemen om daar testen op te kunnen doen. Deze medewerker was verbaasd dat in dit complex geen enkel huis hetzelfde is. In de jaren ’80 zijn portiekwoningen van drie verdiepingen gebouwd. Het mooie is dat er veel variatie in grootte is van de woningen. De onderste woningen zijn geschikt voor mensen met een beperking. De tweede woonlaag bestaat uit gezinswoningen, studentenwoningen en kleine huishoudens variërend van 1 tot 4 slaapkamers. Hierdoor hebben we een fijne mix aan bewoners. De balkons variëren van een Frans balkon, een enkel of dubbel balkon of een achtertuin.

Ik ben een tevreden bewoner en ik ben blij met mijn buurt en buren.

De nieuwe directeur van Aedes was in Groningen

Aedes is de branchevereniging van alle woningcoöperaties in Nederland. Sinds september 2020 is Martin van Rijn de directeur, een man met jarenlange politieke en bestuurlijke ervaring. Wat wij hem tijdens zijn bezoek hebben meegegeven: 

  • Bouwen voor alle doelgroepen
  • Er is een tekort aan bouwlocaties
  • Mogelijkheden creëren
  • Vanuit leefbaarheid: maak kortere lijnen bij overlast.

Tot slot

Bijna achttien maanden overlegt de HPPG nu al online via Zoom. Onze laatste vergadering vóór het zomerreces zouden we besluiten met een gezamenlijke wandeling en een picknick. Vanwege het slechte weer konden we terecht in een ruimte van de Platinaflat. Een ieder had iets lekker gemaakt of gekocht. Heel bijzonder dat we elkaar in levende lijve weer mochten zien, uiteraard op gepaste afstand. De wandeling houden we tegoed. Door het vaccinatieprogramma heb ik het gevoel dat steeds meer mogelijk is.

De volgende nieuwsflits komt in september.

Wij wensen u een fijne zomertijd toe!

Nieuws

Nieuwsflits 42

Evaluatie prestatieafspraken We staan voor een nieuw Bod, één waarin we de leefbaarheid en huizen bouwen vooropzetten. Het goede nieuws is dat er locaties zijn

Lees verder »
Nieuws

Nieuwsflits 41

Cursus Participatie De HPPG heeft Kjenning uitgenodigd om zich te laten inspireren en bij te praten over welke manieren er zijn om de achterban te

Lees verder »