Nieuwsflits 34

Ontmoeten

De HPPG komt naar je toe! Op zaterdag 26 augustus waren we op het Floresplein met de koffiekar van Miss Bean. Om zo onder het genot van een kopje koffie of thee – zelfs chocolademelk – met huurders van Patrimonium en buurtbewoners uit de Indische Buurt en Korreweg van gedachten te wisselen. Wat gaat goed in de buurt en wat kan beter? Welke items vinden huurders belangrijk om mee te nemen in het beleid van Patrimonium?

De tekst gaat door onder de afbeelding

Zo vertelde een bewoner: “Bij werk in en om onze huizen is er behoefte aan duidelijkheid. Wat zijn de werkzaamheden, welke keuzes worden er gemaakt en waarom? Hebben we inspraak bij verduurzamen/opknappen van de omgeving en op welk niveau?”

De volgende ontmoeting is op: 

20 september van 14.30-16.30 bij Mennoos Kookerij, Paterswoldseweg 267.

U bent van harte welkom!

Quote van Aedes 

Omwille van de vele woningzoekenden en huurders in Nederland is er een betrouwbare overheid nodig om vaart te maken op één van de belangrijkste onderwerpen waarover Nederlanders zich grote zorgen maken ‘de woningnood’. 

Demissionair minister De Jonge wilde wetten in werking stellen om de sociale woningbouw te versnellen. Nu het kabinet is gevallen, ontstaat er een wachtrij aan besluiten om goedgekeurd te worden. Het is onduidelijk of deze door het huidige kabinet of het volgende kabinet worden behandeld en goedgekeurd. De HPPG volgt dit met belangstelling.

De Pareloester

Patrimonium heeft meerdere ruimtes die beheerd worden door bewoners/stichtingen om in te zetten voor ontmoetingen. De Pareloester in Vinkhuizen is de afgelopen periode verbouwd, de HPPG was bij de opening. Het ziet er weer tiptop uit.

De tekst gaat door onder de afbeelding

Mennoos Kookerij is ook zo’n ruimte, een plek waar dagbesteding, arbeidsreïntegratie en werkleertraject worden aangeboden. De buurt en omstreken kan daardoor genieten van lunch en diner; voor groepen is er ook de mogelijkheid voor catering.

Auteur Christina Bolt

Nieuws

Nieuwsflits 44 

Circulair  Deze Nieuwsflits begint met circulair. Circulair, wat is dat? Het woord ‘circulair’ zegt eigenlijk al waar het om draait: een cirkel die nooit stopt.

Lees verder »
Nieuws

Nieuwsflits 43

Circulaire Economie  Op 21 mei jl. troffen huurdersorganisaties, corporaties en de gemeente elkaar in de Biotoop in Haren. De gastheer voor de avond was wethouder

Lees verder »