Nieuwsflits 3

Betaalbaarheid

Stop de verhuurdersheffing. Met alle huurdersverenigingen in Groningen en samen met de gemeente Groningen steunen we de sociale woningcoöperaties. Geen verhuurdersheffing betekent ruimte om te investeren in nieuwbouw en huizen naar een hoger energielabel te brengen. Een hoger energielabel geeft ruimte in uw portemonnee: betere isolatie is minder verbruik in energie. 

Patrimonium vermeldt in de beleidsplannen dat er hard wordt gewerkt de bestaande woningen van energielabel minder dan B op te hogen naar energielabel B of A. Nieuwbouw is sowieso energiezuinig. 

Duurzaamheid

Wat is duurzaamheid in de woningbouw?

  • Goed isoleren waardoor er minder gas en elektra nodig is
  • Alleen gebruiken wat je nodig hebt
  • Je afvragen of de materialen kunnen worden hergebruikt: repareren of weggooien
  • Bij afbraak van woningen materialen gescheiden inleveren

Tips voor en door huurders

Zijn er bij u in de straat ook geveltuinen? Zo’n smalle strook langs de gevel geeft gezelligheid en bij het verzorgen van de tuin is een praatje met elkaar zo gemaakt. U kunt een geveltuin of boomtuin adopteren. Het word voor u aangelegd, de planten koopt u zelf. Geïnteresseerd? ga naar https://gemeente.groningen.nl.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Voorbeeld van een geveltuin

Wist u dat in de wijk Selwerd betaalbaarheid en duurzaamheid hand in hand gaan? Er worden huizen aangesloten op het warmtenet en de vloer, dak en buitenmuren worden geïsoleerd. Niet meer koken op gas maar op inductie. Wat een veranderingen. Veel informatie is te vinden op https://www.sunnyselwerd.nl.

Bespaart u op energiekosten in en om het huis? Hoe mindert u op afval of het gebruik van water? Wat kunt u meegeven aan andere huurders? Wij zijn nieuwsgierig en willen uw tips delen met de andere huurder. Stuur uw reactie naar: .

Leefbaarheid

Ook u komt ze tegen: vier mensen die elke week in het gehele woongebied van Patrimonium opruimen voor het behoud van een leefbaar gebied. U denkt misschien, daar is de gemeente toch verantwoordelijk voor? U hebt gelijk maar niet alles is mogelijk. En helaas neemt niet iedereen zijn rommel mee naar huis. 

Patrimonium en Werkprojecten Groningen hebben daarom het Extra Schoon Service project opgezet. Dit is het eerste Extra Schoon Service project in Groningen én misschien wel het enige in heel Nederland! 

Wij willen deze vier mensen bedanken voor hun werk. Wellicht geldt ook hier: goed voorbeeld doet goed volgen! 

Bij overlast zoals rondgestrooid brood en overgebleven etensresten op straat, in het gras of bij vijvers kunt u terecht op de website van de gemeente Groningen. 

De HPPG wenst u een mooie decembermaand, een rustige jaarwisseling en voor 2021 alle goeds toe!

Nieuws

Nieuwsflits 43

Circulaire Economie  Op 21 mei jl. troffen huurdersorganisaties, corporaties en de gemeente elkaar in de Biotoop in Haren. De gastheer voor de avond was wethouder

Lees verder »