Nieuwsflits 16

COVID

De HPPG merkt dat COVID nog steeds invloed heeft op het wonen en werken in Groningen. Soms kunnen afspraken daardoor niet doorgaan en lopen werkzaamheden uit.

De HPPG wenst u beterschap voor u en alle mensen om u heen.

Servicekosten

Sinds vorig jaar worden de servicekosten per huishouden afgerekend. Hier hoort ook het fonds klein onderhoud bij. Helaas stijgen ook deze prijzen. De HPPG heeft een positief advies gegeven op de voorgestelde prijsverhoging van Patrimonium. Zo waren bijvoorbeeld de daadwerkelijke kosten voor rioolontstopping hoger dan de inkomsten. De prijzen voor materialen (bouwkosten) zijn ook gestegen.

Sollicitatie Huurderscommissaris RVC

Door het vertrek van één van de huidige huurderscommissarissen had de HPPG de mogelijkheid om een huurderscommissaris voor te dragen voor de Raad van Commissarissen. De HPPG heeft hier een sollicitatiecommissie voor samengesteld en een profiel voor opgesteld. We zochten een persoon die vanuit de huurder hart heeft voor de huurders en kijkt naar de uitdagingen in de toekomst en kwaliteit in wonen. Hoe doe je dat? 

De gehele procedure is samen met Patrimonium doorlopen want ook Patrimonium zocht een nieuwe commissaris. 

Nadat het profiel was opgesteld, de advertentie verstuurd, zijn de sollicitatiebrieven geselecteerd. De HPPG had de keuze voor een persoon met een juridische of bedrijfskundige achtergrond. 

Er is inmiddels een geschikte kandidaat gevonden, de leden van de HPPG stemden unaniem in met de voorgestelde kandidaat en doen een bindende voordracht. De HPPG hoopt hiermee een goede huurderscommissaris in de Raad van Commissarissen gevonden te hebben. 

Rookmelders

Bij drie leden zijn rookmelder geplaatst, het is fijn dat dit geregeld wordt. Ja, het is een wettelijke verplichting en het doel is vroegtijdig alarmeren bij rookontwikeling. De rookmelder doet het 10 jaar en wordt dan weer vervangen. Uw veiligheid is belangrijk, verwelkom de monteurs. Ze komen met 2 personen en in 10 minuten is de klus geklaard. Alle huizen van Patrimonium krijgen een rookmelder. Persoonlijk vind ik berichten over brand verschrikkelijk, alles weg of erger: een verloren leven. Met een melder is er net iets meer tijd om veilig uit de woning te komen.

Kennis vergroten

We gaan een cursus volgen over duurzaamheid. Dit doen we met alle leden van de HPPG. Duurzaamheid of het zuiniger maken van het huis heeft ook te maken met betaalbaarheid. Hoe minder warmte er verloren gaat hoe lager de energiekosten.

Met deze kennis kunnen we ons sterk maken voor bewoners met een laag energielabel.

Leden van de HPPG hebben specialisaties op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid, wonen en zorg, welzijn en leefbaarheid. We maken gebruik van webinars, studiedagen en sparren met andere huurdersorganisaties. We maken gebruik van een netwerk van kennis, als voorbeeld: Aedes, Woonbond, andere huurdersorganisaties in Groningen, Gemeente Groningen, Patrimonium en nog veel meer. De leden van HPPG zijn huurders van Patrimonium net als u. Bij iedere adviesaanvraag zetten we ons in voor mogelijkheden.

De HPPG komt naar u toe

Op zaterdagmiddag 9 april komt de HPPG in de Davidstraat met de koffiekar van 13.00 t/m 16.00 uur bij de speeltuin.

Tekst gaat verder onder de foto.

We willen kennismaken en kijken wat we op straat en wijkniveau voor elkaar kunnen betekenen. Via kunt u ons uitnodigen om langs te komen in uw buurt.

Let wel: onderhoud regelt u natuurlijk direct met Patrimonium.

Auteur: Christina Bolt

Nieuws

Nieuwsflits 44 

Circulair  Deze Nieuwsflits begint met circulair. Circulair, wat is dat? Het woord ‘circulair’ zegt eigenlijk al waar het om draait: een cirkel die nooit stopt.

Lees verder »
Nieuws

Nieuwsflits 43

Circulaire Economie  Op 21 mei jl. troffen huurdersorganisaties, corporaties en de gemeente elkaar in de Biotoop in Haren. De gastheer voor de avond was wethouder

Lees verder »