Ervaring Voorzieningenwijzer

In Vinkhuizen is als proef de Voorzieningenwijzer geïntroduceerd. Kan er worden bezuinigd? Mensen konden inlichting en voorlichting krijgen betreffende hun inkomsten en uitgaven. Niet iedereen deed hieraan mee: moeite met het bespreken van hun financiën tegenover een vreemde. 

Een echtpaar dat wel meegedaan heeft, was erg te spreken over gang van zaken. De voorlichtster was bekwaam en had een luisterend oor. “Natuurlijk hadden wij in het begin er moeite mee om onze inkomsten en uitgaven bloot te geven. Maar het vertrouwen was er snel en vooral toen we hoorden dat er bezuinigd kon worden. Er werd direct actie ondernomen en gebeld zodat alles snel konden worden geregeld. Wij willen tegen anderen zeggen dat ze zich echt niet hoeven te schamen en alles blijft anoniem.”

Andere bewoners vonden de voorlichtster zelfs zeer deskundig. “Er was voor ons een kleine voordeel te behalen. Het was niet zo’n groot bedrag maar wel de moeite waard. Het contact hebben wij als zeer prettig ervaren, er werd naar ons geluisterd. We zijn blij met wat het heeft opgeleverd.”

Allen vroegen zich af of andere mensen zich ook nu nog kunnen aanmelden. Waar en hoe moeten zij dit doen om erachter te komen waarmee er zou kunnen worden bezuinigd?

Zie de Voorzieningenwijzer.

Nieuws

Nieuwsflits 40

Huurverhoging Voordat de HPPG de adviesaanvraag huurverhoging van Patrimonium krijgt, gaat er landelijk veel aan vooraf. Niemand wil huurverhoging. Waar is dat geld voor nodig?

Lees verder »
Nieuws

Nieuwsflits 39

Tijdelijke noodfonds Energie 2024 Het tijdelijke Noodfonds is er voor huishoudens met een hoog energieverbruik en een laag of middeninkomen. Vanaf januari 2024 kun je

Lees verder »